« برگزاری کلاس نگارشی و پژوهشی در حوزه علمیه حضرت زهرا(س) احمدآباداولین جلسه شورای مدرسین مدرسه علمیه حضرت زهرا(س) احمدآباد در سال تحصیلی جدید برگزارشد. »

به مناسبت هزارودویست و هشتاد و چهارمین سال تولد امام رضا(ع)

نوشته شده توسطعصمت محمدی احمدابادی 16ام مهر, 1390

سفارش های اجتماعی امام رضا(ع)

1-ارتباط فامیلی را حفظ کنید!

امروزه بیشتر ارتباطات، حالتی مجازی به خود گرفته است در حالی که ما نیازمند دیدار یکدیگر و در کنار هم بودن هستیم. انسان امروزه با آنکه توانسته به کرات دیگر سفر کند، مدعی است فرصتی برای دیدار اقوام و همسایگان خود ندارد. عده ای هم مسائل اقتصادی را بهانه می کنند و گروهی دیگر، ناسازگار بودن روحیه ی خود با دیگران را برای قطع ارتباط توجیه می آورند. دیدگاه امام رضا(ع) در این باره شنیدنی است:«با خویشاوندانت هرچند به اندازه ی نوشیدن جرعه ی آبی باشد ارتباط داشته باش. بهترین نوع پیوند خانوادگی آن است که از رنجاندن اقوام پرهیز کنی».

2-با اندکی توجه به دیگران، زندگی بهتری داشته باشید.

اگر از شما بپرسند بهترین زندگی از آن چه کسی دارد، پاسختان چیست؟ملاک شما برای یک زندگی ایده آل کدام است؟ پاسخ شما هرچه خوب باشد، خوب است اندکی با پاسخ دانای خاندان پیامبر(ص) مقایسه شود. امام رضا(ع)به دوستان خود می فرمود:«بهترین زندگی را کسی دارد که زندگی شخص دیگری را هم در سایه ی خویش نیکو و خوش دارد و بدترین زندگی برای کسی است که تنها خود را در زندگی اداره نماید. بی شک، بدترین مردمان، کسی است کمک و یاریش را دریغ نمایدو به تنهایی غذا بخورد وبرده و زیر دستش را شلاق بزند.قدر نعمت هایی را که در دست دارید بدانید و مطمئن نباشید که همیشه برای شما وقت باقی خواهد ماند. اگر از دستتان رفت، چه بسا برنگردد».

3-از دارایی اندک و حلال خود لذت ببرید.

داشتن درآمد درست و مناسب، امری پسندیده و لازم برای یک زندگی آبرومندانه است. ولی متاسفانه، تب پولدار شدن در عده ای سبب شده تا همه ی زندگی خود را وقف کار کنند. این گروه فراموش کرده اند که کار برای زندگی است، نه زندگی برای کار. نتیجه زیاده روی برای به دست آوردن پول، آن هم به هر قیمت ممکن، سبب شده تا بسیاری از زندگی ها از نعمت آرامش محروم و تهی بمانند. برای محفوظ ماندن از چنین آسیبی، خوب است اندکی در سفارش امام رضا(ع)اندیشه کنیم:«هرکس به مال حلال اندک قانع باشد، زندگی بر او آسان خواهد شدو خدای تعالی مشکلات زندگی و راه حل های آن را به او نشان می دهد و سرانجام با ایمانی سالم از دنیا به خانه آخرت خواهد رفت».

4-پاکیزه و آراسته باشید

روابط اجتماعی،بخشی از زندگی روزانه ما را پر می کند. هرکدام از ما د رهر سن وموقعیتی، ناگزیر از برقراری ارتباط با دیگران هستیم. در این راستا، توجه به نکات ریز در کنار رعایت سایر مهارت های ارتباطی، می تواند حضور اجتماعی مارا جذاب تر کند. آراستگی و معطر بودن، از کلیدهایی است که هم در ارتباطات فردی کاربرد دارد و هم در رابطه های اجتماعی؛ از این رو در توصیه های امام هشتم چنین آمده است:«شایسته نیست هیچ گاه انسان عطر و بوی خوش را ترک کند و اگر در هر روز برایش ممکن نیست، دست کم یک روز در میان عطر بزند و اگر این مقدار هم نتواند،هفته ای یک بار یا در هر جمعه عطر بزند و این کار را ترک نکند».

5-اللهم عجل لویک الفرج

فرهنگ یاد مهدی موعود و آموزش دیگران به احترام  و دعا برای آن حضرت از دیرباز در دستور کار معصومان بوده است تا مردمان دوره ما را در این مساله حیران و سرگشته رها نسازند. امام رضا(ع)در یکی از مجلس خراسان، با شنیدن نام «قائم» به پا خاست و دست مبارکش را بر سر نهاد و فرمود:«خدایا فرجش را نزدیک و ظهورش را آسان گردان».

 


فرم در حال بارگذاری ...