« #شیوه صحیح زندگی درچندجمله »

باید ها ونبایدهای طلبگی

نوشته شده توسطعصمت محمدی احمدابادی 23ام فروردین, 1398

 

بایدهاونبایدهای طلبگی

درمدرسه علمیه حضرت زهرا(س)احمدآبادکرسی آزاداندیشی باموضوع “بایدونبایدهای طلبگی” باحضورعزت حبیبی(ارائه کننده بحث)، مریم شیری(منتقد)، وفخری رسولی(داور)، برگزارشد.

دراین کرسی «عزت حبیبی» استاد مدرسه علمیه حضرت زهرا(س) احمدآباد گفت: طلاب خادمان دین هستند و باید به دین خدمت کنند. طلبه شغل پیامبر را دارد و  سربازامام زمان (عج) است پس  باید بتواند علوم دینی را خوب فراگرفته و پیام دین را به مردم برساند. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می فرمایند: طلبه سه وظیفه عمده دارد؛ 1-هدایت فکری و دینی2-هدایت سیاسی و بصیرت افزایی 3-راهنمایی و حضور در عرصه ی خدمات اجتماعی

برای انجام این امور مهم باید طلبه صلاحیت های لازم راکسب کند. وی، اولین مرحله ورود به طلبگی انگیزه الهی داشتن دانست، چراکه می خواهد دین خدا را بشناسد و دیگران را ارشادکند. وی با بیان این نکته که امام باقر(ع) می فرماید: طلب علم برای مباهات بر علما یا فخرفروشی برنادانان یا وسیله جذب مردم به سوی خودش موجب  می شودکه جایگاهش آتش جهنم باشد گفت: طلبه ای که قراراست سکان هدایت جامعه اسلامی را دردست بگیرد و هم صنف با پیامبران باشد، پس  وظایفش هم سنگین ترمی شود و باید تمام تلاشش را بکند تا پیام دین را به مردم برساند. طلبه باید با قران و دعا مانوس باشد و دائم خدا را حاضر و ناظر بر اعمال خود بداند. و درکارهایش اخلاص داشته باشد و اگربا نیت خالص وارد میدان شود خداوند توفیقات را شامل حالش می کند. دردعای ابوحمزه ثمالی آمده: اگرانسان یک قدم بردارد خدا چنان سریع جوابش   می دهد که متحیرمی شود، خداوند شوقی دردل انسان می اندازد ونوری دروجودش قرارمی دهد، اگرچهل روز برای خدا خالص شدی چشمه های حکمت برتو جاری می شود.

استاد حوزه درادامه بیان کرد: وظیفه طلبه این است که چشم به دنیا و زخارف آن ببندد و ذره ای از منیت و دنیاطلبی و دنیادوستی در او نباشد و به دنبال پست و مقام در جامعه نباشد و نسبت به دنیا بی اعتنا باشد تا بتواند اثرگذار باشد. حبیبی با اشاره به اینکه خداوند از پیامبرمی خواهد قسمتی از شب را به عبادت بپردازد، طلبه هم باید نمازشب را ترک نکند و از لحاظ معنوی نیزخود را رشد دهد.

وی افزود: طلبه باید اتقان در عمل داشته باشد و هرکاری را خوب انجام دهد و خوب درس بخواند و استمرار در فراگیری دانش داشته باشد. او متصدی هدایت جامعه است پس باید هر روز فکرخود را تغذیه و تقویت کند و درضمن فعالیت اجتماعی اهتمام به علم نیز داشته باشد و بنیه علمی اش باید قبل از خدمت تقویت کند و تحصیل طلبه باید هدفمند و برای رفع نیازهای اجتماعی باشد.

 

منتقد:

«مریم شیری»، مبلغ مدرسه، در جایگاه منتقد بیان کرد: طلبه نمی تواند در دنیای امروز از دنیا فاصله بگیرد حتی کارفرهنگی نیاز به تشریفات و تجملات دارد و براساس زمانه بعضی چیزهای مادی ، طبیعی است .لازمه کارتبلیغی این است تا حدودی امکانات دنیایی را در اختیار داشته باشد مثلا استفاده از تبلت و..در برخی موارد لازم است  حتی وسایل رفاهی امروزی مانند ماشین ظرفشویی و… دراختیار داشته باشد چرا که اگرباعث شود وقت کمتری را صرف این امورکنیم و به جای  آن به امورتبلیغی و ارتقاء علم خود باشیم پس مشکلی ندارد از این وسایل استفاده شود. هرکس توانایی و تمکن مالی داشته باشدبه طوری که مطابق شان او باشد و خانواده دچار مشکل نشود ایرادی ندارد. وی درادامه گفت:  طلبه لازم است که در جامعه بعضی پست ها را به دست بگیرد و در منزل ننشیند، تا افرادی که خطای بیشتری دارند پست ها را بدست نگیرند در مورد اخلاص نیز حال اگر اخلاص نداشته باشد ولی می تواندکار را به خوبی انجام دهد مثلا تدریس خوبی دارد ولی برای مادیات و به دست گرفتن سمتی باشد چه اشکالی دارد پس می تواند بدون اخلاص هم کارکند.

استادداور:

طلبه آمده ازدنیا استفاده کند و مقام معظم رهبری نیز فرمودند: خود را مجهز کنید ولیکن وظیفه  این است که دنیادوست نباشید طلبه باید علم روز را داشته باشد و بتواند پاسخ گوی  شبهات روز باشد باید در هرزمینه  ای مانند علم و اخلاق و از نظرسیاسی اطلاعات کافی و درست داشته باشد تا بتواند پاسخگوی سوالات و شبهات نیز باشد و همچنین از نظر معنوی باید خود را رشد دهد. و می تواند از تجملات امروزی مانند تبلت و..درجایی که لازم باشد استفاده کند. طلاب الگوی مردم هستند و باید مراقب و مواظب باشد غرق در تجملات و وسایل ظاهری نشوند اگر این نقص و کاستی در طلاب ایجاد شود جنبه قداست خود را در نظر مردم از دست می دهد و نفوذ کلام طلاب کم خواهد شد و بین حرف و عمل آنها تناسب وجود ندارد. طلابی که ساده زیست و اهل زهد و تقوا بوده و دل به دنیا نداده و به دنبال عرفان و حکمت و فلسفه و..بوده اند موفق ترند.

 

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(1)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: یافارس الحجاز ادرکنی [عضو] 
5 stars

ان شاالله ما بتونیم وظایفمون رو به نحو احسن انجام بدیم….الهی آمیییییین

1398/09/13 @ 10:34


فرم در حال بارگذاری ...